PÁR RECEPTŮ Z DÝNĚ HOKKAIDO

30.09.2014 23:47
Trocha inspirace z naší kuchyně

Jistě jste už slyšeli o nejlepší dýni na vaření, a to o dýni HOKKAIDO.
Dá se z ní vykouzlit spousta gurmánských jídel.
Mezi naše nejoblíbenější patří DÝŇOVÁ POLÉVKA, KŘUPAVÉ DÝŇOVÉ PLACKY a ZAPEČENÁ DÝNĚ S BRAMBORAMI.

Nechte si chutnat
Vaše ZCK




DÝŇOVÉ PLACKY
Suroviny:

400 ml nahrubo nastrouhané dýně i se slupkou/2 hrnky po 200ml
50 ml mléka

1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce solamylu
1 lžíce čerstvých nasekaných bylinek
sůl a mletý pepř
olej na smažení


ZAPEČENÉ HOKKAIDO S BRAMBORAMI
Suroviny :
Dýně Hokaido

Brambory ve slupce
Sůl

Pepř
Olivový olej
Tymián
Kysaná smetana
Čerstvé bylinky

Rozpůlené dýně Hokaido vydlabeme a nakrájíme na asi centimetr široké plátky, dobře omytá dýně se nemusí loupat. Na zhruba stejné kousky nakrájíme omyté brambory ve slupce. Plech potřeme olivovým olejem, přidáme kousky dýně Hokaido a brambor, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem, případně přidáme větvičku čerstvého tymiánu. Vše zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na cca 160 stupňů do měkka (asi 40 minut). Hotová pečená dýně Hokaido s bramborami se přelije kysanou smetanou s nadrobno nakrájenými bylinkami.

 

—————

Zpět